-

Droogbloemen

Foto
DRYdecorations is een website sinds 2020 gespecialiseerd in droogbloemen decoraties. Mijn naam is marieke en ben het gezicht achter DRYdecorations. In de zomer van 2020 besloot ik iets te gaan doen met mijn creativiteit. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn met als doel iemand blij te maken.

Gedroogde bloemen zijn een unieke en geweldige manier om je huis of kantoor te versieren, vooral we nu veel thuis zijn. Maak het thuis gezellig. Zoek de juiste sfeer voor in huis met mooie droogbloemen decoraties. Droogbloemen worden gedroogd en geconserveerd zodat je er lang plezier van kunt hebben. Dit is ook één van de reden dat droogbloemen zo populair zijn. Gedroogde bloemen zijn duurzaam, voor een betere planeet. De bloemen krijgen een 2e kans door gedroogd verder te bloeien. Ze zijn een prachtig deel van de natuur, bewaard en op tijd gedroogd voor uw plezier. Droogbloemen zijn er in allerlei soorten en kleuren zoals gedroogd duizendblad, gedroogde saffloer, gedroogd pampas pluimen, gedroogde lavendelbossen en gedroogde haver.


Alle seizoenen brengen een verscheidenheid aan prachtige bloemen in tuinen en in de natuur. Meestal word alleen genoten van de korte vluchtige bloei momenten, maar gedroogde bloemen worden op het hoogtepunt van perfectie geplukt en vervolgens op natuurlijke wijze gedroogd om deze schoonheid bij je thuis te brengen. Het hele jaar door. Gedroogde bloemen verwelken niet, ze hebben geen water nodig en hun kleuren zijn helder en levendig! Als je gedroogde bloemen stoffig worden, kunnen ze nieuw leven worden ingeblazen door voorzichtig te blazen om het stof te verwijderen. Gedroogde bloemen gaan jarenlang probleemloos mee!

Er is een grote verscheidenheid aan dingen die u kunt doen met gedroogde bloemen. Hoewel gedroogde bloemen er op zichzelf prachtig uitzien in een vaas, zijn ze ook prachtig als ze worden toegevoegd aan decoraties.  Voeg gedroogde bloemen toe aan een tarwekrans, krans van gemengd graan of dennenappelkrans om kleur toe te voegen. Veel van droogbloemen zijn klein en vormen prachtige vulstoffen voor boeketten of als middelpunt. Droogbloemen zijn ook erg geschikt voor een bruidsboeket of om je bruiloft locatie te decoreren met droogbloemen creaties. Veel van gedroogde bloemen, waaronder lavendel, gipskruid en ridderspoor, worden door bruiden gebruikt voor de boeketten van hun huwelijksfeest, als pronkstuk op de tafels of zelfs voor een prachtig haarstuk.

Mooie slingers kun je maken van gedroogde bloemen doordat ze veel kleur hebben. Helemaal hip zijn nu cirkels of kransen met vele kleuren gedroogde bloemen. Gedroogde bloemen zijn geweldig voor het decoreren van manden, spiegels, hoeden, lampenkappen en andere accessoires. Gedroogde bloemen kunnen worden gebruikt om een ​​haarclip aan te kleden, of gedroogde bloemen geven een vleugje kleur in de takken van een kerstboom.

Gedroogde bloemen voegen schoonheid toe wanneer ze worden gebruikt om een ​​dienblad voor of een andere presentaties te versieren en sommige gedroogde bloemen, zoals lavendelknoppen, voegen textuur en geur toe aan elke potpourri. Sommige droogbloemen hebben een heerlijke geur zoals eucalyptus.

Extra leuk is het om zelf je eigen bloemen te drogen. Knip de bloemen af als ze op hun mooist zijn. Haal er wat bladeren af, het gaat tenslotte om de bloemen. Maak ze schoon met een vochtige doek. Maak ze daarna goed droog. Belangrijk is het dat de bloemen goed droog zijn, dit voorkomt schimmel. Wanneer ze schoon en droog zijn hang je ze op een droge donkere plek. Het liefst niet te warm en niet te koud. Na 4-8 weken kun je voorzichtig kijken of ze klaar zijn. 

Fleur je huis, kantoor en leven op met mooie droogbloemen!

 
Fijn dat je er bent, wij gebruiken cookies maar we slaan geen persoonlijke gegevens van je op.